GRIEKENLAND, ATHENE MARATHON

 

Uw startbewijs ligt klaar in uw hotel. Onze bus brengt u naar de start van de marathon en u kunt mee met leuke excursies. U kunt zich aansluiten bij onze internationale groepen. Wij bieden een vierdaags programma aan. De programma's zijn geheel verzorgd. 

 

De marathon van Athene, 12 november 2017Programma


Vrijdag
finish Athene marathonNa aankomst op de luchthaven van Athene wordt u in de aankomsthal opgewacht door onze locale Engelssprekende vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. De transfer duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de drukte uiteraard. Bij aankomst in het hotel ligt uw startbewijs al klaar in uw kamer.

 


Zaterdag
vandaag is er geen programma en kunt u zich op eigen wijze voorbereiden op de marathon. Ook kunt u aan een van de optionele excursies deelnemen.

 


Zondag
renners Marathon AtheneNa een vroeg ontbijt vertrekt onze eigen bus om 06.30 uur naar het dorp Marathon. Om 09.00 uur vindt hier de start plaats. Om 15.00 uur wordt de race in het stadion beïndigd door de organisatie.

 


Maandag
Vandaag wordt u per transfer terug gebracht naar het vliegveld voor uw terugvlucht.

 

 

HOTELS en PRIJZEN per persoon (vlucht niet inbegrepen)

 

HOTEL ARETHUSA 3*   
marathon AtheneAan het Syntagma square, op 10 min lopen van Panathinaiko Stadium (finish)
Details: www.arethusahotel.gr
1 persoonskamer : € 498
2 persoonskamer : € 375
3 persoonskamer : € 337

 


HOTEL PLAKA 3*
Vlakbij Syntagma Square. 15 min lopen naar Panathinaiko Stadium
Details: www.plakahotel.gr
1 persoonskamer : € 675
2 persoonskamer : € 495
3 persoonskamer : € 399marathon Athene HOTEL NJV AThens Plaza 5*
Op Syntagma Square. 10 min lopen naar Panathinaiko Stadium
Details: www.njvathensplaza.gr
1 persoonskamer : € 885
2 persoonskamer : € 585
3 persoonskamer : € niet beschikbaar

 


HOTEL HERODION 4*
marathon AtheneAan voet van Acropolis, 15 min. lopen van Panathinaiko Stadium
Details: www.herodion.gr
1 persoonskamer : € 695
2 persoonskamer : € 485
3 persoonskamer : niet beschikbaar

 


HOTEL ROYAL OLYMPIC 4*
Tegenover Marathon Expo Centre, 10 min lopen van Panathinaiko Stadium
Details: www.royalolympic.com 
1 persoonskamer : € 755
2 persoonskamer : € 485
3 persoonskamer : € niet beschikbaar

 

 
Het volgende is inclusief :

  1. drie nachten in het hotel van uw keuze
  2. Dagelijks ontbijt
  3. Aankomst en vertrek airporttransfers 
  4. Assistentie van onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiging.
  5. Begeleide transfer (alleen de renners) naar de start met bus
  6. Het volledige marathonstart pakket, te weten: startnummer, timing chip, medaille, water-softdrinks-medical service tijdens de race, deelname certificaat met uw tijden, goed gevulde goody bag, t-shirt. 
  7. Bezorging van het startpakket in uw hotel
  8. Pasta party (inclusief salades, pasta, yoghurt, fruit en soft drinks
  9. 24 uurs lokale help desk

Kortingen voor niet-lopers: € 80

 

De vluchten naar Athene zijn niet inbegrepen maar kunnen wij uiteraard voor u verzorgen. 

 

Optionele excursies, zaterdag

 

1. Athens City Tour

AtheneNa uw ontbijt wordt u om 08.30 uur door de Engelssprekende gids opgehaald voor een citytour. Tijdens deze panoramic city tour ziet u onder andere de temple of Zeus, Adrians Arc, parliament building, presidential palace, the academy, university, National Library, Omonia Square en Panathinaiko stadium waar de allereerste Olympische Spelen werden gehouden en waar de marathon tegenwoordig finisht. Hier stoppen we een kwartier voor foto’s. Vervolgens bezoeken we nog uitgebreid de Acrolopis en het New Acropolis museum waarna u wordt terug gebracht naar uw hotel.

prijs : € 70 pp

08.30 - 13.30 uur

Inbegrepen : private AC bus, Engelssprekende gids,

entree Acropolis en Acropolis museum.

 

2. Cape Sounion


marathon Athene excursieWe rijden via de kustweg van de Attaca waar je een schitterend uitzicht hebt op de Saronische Golf. Onderweg kom je langs de vestingsteden Glyfada, Vouliagmeni en Varkiza, waarna je aan zult komen bij Cape Sounion. Daar bezoeken we de prachtige Tempel van Poseidon. Ook heb je daar een adembenemend uitzicht over de Cape Sounion, waar de rotsen de kristal heldere wateren van de Golf ontmoeten. Onderweg geniet je tijdens zonsondergang van uitzichten over de Saronische Golf en de kleine eilanden vanaf de kust. 

prijs : € 48 pp

14.30 - 18.30 uur

Inbegrepen : private AC bus, Engelssprekende gids,

entree tempel Poseidon.

 

 

3. Drie eilanden cruise

Athene marathon Om 07.00 uur wordt u vvan het hotel opgehaald en naar de haven Piraeus gebracht, waar u aan boord gaat van de cruise boot.  Het eiland Hydra is bekend vanwege haar prachtige architectuur en de vele kunstenaars die dit aantrekt. Op dit auto vrije eiland zijn ezeltjes het belangrijkste vervoersmiddel. Poros is een romantisch eiland, een eiland van rust. Het eiland is veelal bedekt met dennenbomen, olijfbomen en citroenbomen. De meest gefotografeerde bezienswaardigheid op Poros is de historische klok, boven op de top van de heuvel. Vanaf hierboven heb je een uitstekend zicht over de stad en de tegenover liggende kust van Peloponessos. Wanneer je door de smalle steegjes van Poros stad wandelt, zie je overal witte huisjes en bougainvilles. In het stadje, dat overigens op de hellingen van een heuvel is gebouwd, zijn hier en daar leuke traditionele taverna’s en kafeneions. Ook zijn er vele souvenirwinkeltjes, bars, juweliers en boetieks. Aegina is het grootste eiland in de Saronische golf. Het heeft mooie zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieerd landschap. De lunch wordt aan boord geserveerd.

prijs : € 99 pp

07.00 - 20.00 uur

Inbegrepen : transfers van hotel naar haven vv, cruise boot, lunch.

 

 

4. Argolis

marathon Athene excusieEen dagexcursie naar Argolis (Argolida), een schiereiland en gelijknamige provincie in het oosten van de Peloponessos. De hoofdstad van het departement Argolida en een van de lieflijkste steden van heel Griekenland is Nafplion. Argolida staat bekend om de prachtige kusten, gouden valleien, kale bergen en grootheid van de monumenten. Een groot aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Griekenland bevinden zich in Agolida. Epidavros is een indrukwekkende openluchttheater, het best bewaarde theater van Griekenland. Het stamt uit de vierde eeuw voor Chr. en met een capaciteit van 12000  tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). Het  meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Corinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Chr. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen. 

prijs : € 98 pp

07.00-19.00 uur

Inbegrepen : Private AC bus, Engelssprekende gids, entrees Mycene en Epidauros, 4 gangen lunch