Marathon Barcelona

 

Wij verzorgen deze marathon naar Barcelona voor u op maat. Of u nou met een groep gaat, of met z'n tweeën, neem contact met ons op en wij sturen u met veel plezier een programma voorstel toe.  Hieronder ziet u een voorbeeldprogramma van vier dagen.

 

 

‘Marato langs de Sagrada Familia’ 

 

Afstanden

Hele marathon: 42,195 kilometer

 

Barcelona is de laatste jaren uitgegroeid tot een bijzonder populaire en hippe stad. Dit is heel goed te begrijpen als je eenmaal met eigen ogen hebt gezien wat deze stad allemaal te bieden heeft. Het heeft een rijke historie en op kunst- en cultuurgebied kun je hier volledig aan je trekken komen. Er zijn plekken waar je kunt verdwalen in de wirwar van smalle straatjes. Op een volgende hoek sta je opeens oog in oog met heel aparte bouwstijlen van bijvoorbeeld Gaudí. De gezellige sfeer op straat nodigt uit om een terrasje te pakken en het leven om je heen op je in te laten werken. Geniet ondertussen van de heerlijke Spaanse tapas en de vrolijke muziek. Een goede voorbereiding op de marathon!

 

Een marathon lopen in deze waanzinnige stad is een ervaring. De route gaat dwars door het centrum van de stad langs alle bezienswaardigheden. Kijk op www.maratobarcelona.com om een voorproefje te zien van de route, dan kun je je alvast voorbereiden. Natuurlijk kun je ook mee om de hardlopers aan te moedigen want zonder toeschouwers zou de marathon niet zo’n aantrekkelijk evenement zijn!

 

 

Voorbeeld Programma beschrijving

 

Dag 1, 10 maart 2017

Amsterdam – Barcelona, vlucht en transfer naar hotel

Dag 2, 

Barcelona

Dag 3, 

Marathon van Barcelona

Dag 4, 

Vlucht Barcelona -Amsterdam

 

 

Dag tot dag Programma

 

Dag 1, Vertrek van Amsterdam naar Barcelona

Na de vlucht van ruim 2 uur kom je aan in Barcelona. Je wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij te besteden. Neem alvast een kijkje op de Ramblas waar het in de namiddag erg gezellig wordt of ga lekker dwalen door de straatjes van de gotische wijk. Met de metro kan je je snel door de stad verplaatsen. Vlakbij het hotel zit een station.

 

Dag 2, Vrije dag

De dag voor de marathon heb je de tijd voor jezelf om je op je eigen manier voor te bereiden. De stad biedt genoeg mogelijkheden om het iedereen naar de zin te maken. Het is meer dan de moeite waard om kennis te maken met alle beroemde bezienswaardigheden van Barcelona. Zoals de bouwwerken van Gaudí, Sagrada Familia en Park Guëll, de haven met de Columbuszuil, de Gotische wijk en natuurlijk de Ramblas. Ook bezit de stad een groot aantal zeer goede musea op kunst en historisch gebied. Mocht je de voorkeur geven aan een begeleide stadstour kun je instappen in de speciale ‘hop on hop off’ bus die je langs alle interessante plekken rijdt. Tijdens deze rit wordt veel informatie gegeven over de bezienswaardigheden en de historie van de stad.

 

 

Dag 3, Marató Barcelona

Speciaal voor jullie is er een vervroegd ontbijt geregeld in het hotel zodat jullie voor de start van de marathon nog wat kunnen eten. Om 09.00 uur uur wordt het startschot gelost voor de marathon. Het zal zo vroeg in de morgen nog behoorlijk fris zijn, houd daarom rekening met je kleding. De start is op Plaça d’Espanya dit is op loopafstand van het hotel. De finish van de run is op dezelfde plek. Wij wensen je alvast heel veel succes!

 

Dag 4, Terugvlucht

Na het ontbijt heb je nog ruim de tijd om te genieten van de stad. Aan het eind van de middag word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

 

Inschrijven en startnummer

Er zijn twee mogelijkheden; of wij verzorgen uw inschrijving en leggen uw startnummer klaar in het hotel, of u schrijft zich zelf in via de website www.maratobarcelona.com en haalt tevens uw startbewijs zelf op.

 

Inschrijven via V-incentive Reizen:

Prijs hangt af van moment van inschrijven en uw groepsgrootte. 

Uw startbewijs ligt dan voor u klaar in uw hotel.

 

Inschrijving via internetsite: www.maratobarcelona.com

Bij het ophalen van uw startnummer, dient u een print van uw voorregistratie en geldige legitimatie mee te nemen. U ontvangt dan uw startnummer en championchip. De checkpunten zijn op iedere 5 km. tot aan de finish.

 

De maximale tijd:

U dient de marathon binnen 6 uur te voltooien.

 

Klimaat

Begin maart is het in Barcelona ’s morgens vroeg ongeveer 6 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 15 zijn.

 

Verzorging:

Na 7,5 km zal om de vijf kilometer een verzorgingspost staan met eet- en drinkgelegenheden, voor frisdranken, versnaperingen.