Marathon Budapest

  

 

Wij verzorgen deze marathon naar Budapest voor je op maat. Of je nou met een groep gaat, of met z'n tweeën, neem contact met ons op en wij sturen je met veel plezier een programma voorstel toe. Wij leggen je startbewijs in het hotel voor je klaar. 

 

 

Je startbewijs ligt klaar in je hotelkamer!   Je wordt van het vliegveld opgehaald!

 

Budapest marathonvrijdag 13 oktober tot maandag 16 oktober

 

Marathon Budapest

Afstanden:

Hele marathon: 42,195 kilometer

30 kilometer

Minimarathon: 7,5 kilometer

Relay: 12,5 km - 21 km - 8,7 km

 

 

marathon BudapestOp 14/15 oktober 2017 wordt de marathon van Budapest georganiseerd. Het evenement staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Het is een heuvelachtig parcours en er wordt veel langs de Donau  gelopen. Tevens bevat het parcours 7 prachtige bruggen en worden er 3 heuvels aangedaan. In het hart van Hongarije ligt Budapest, een stad met 1.8 miljoen inwoners. Deze grote stad wordt door de Donau in tweeën gedeeld: aan de ene kant ligt het heuvelachtige Boeda en aan de andere kant het vlakke Pest. Wanneer je op de Citadella staat of je over de kettingbrug loopt, kun je van het unieke panorama van de stad genieten.

 

de marathon van BudapestAan de linkerkant van de rivier ligt het heuvelachtige Boeda met de Burchtwijk en het Koninklijk Paleis. In het midden van de Donau en centraal in Budapest ligt het Margaretha eiland, in het Hongaars Margitsziget. Het Margitsziget eiland kan men van zowel de Boeda als de Pest kant bereiken. Bij het oversteken van de Donau vanuit Boeda, komt u in het stadsdeel Pest. Het parlementsgebouw, de Vaci Utca (de Kalverstraat van Budapest), uw hotel en onder andere het vliegveld Ferihegy zijn gelegen aan de Pest zijde.

 

Programma Budapest Marathon

vrijdag 13 oktober - maandag 16 oktober

 

start marathon BudapestDag 1, 

vlucht naar Budapest, transfer naar hotel

Dag 2, 

Budapest, optionele stadstour

Dag 3, 

Marathon

Dag 4, 

Budapest terugvlucht

 

Wij verzorgen voor u de vluchten, de transfers, het hotel, het startbewijs en eventuele excursies indien u die wenst, met Nederlandssprekende gidsen. 

 

Er kan worden ingeschreven voor de volgende afstanden:

• hele marathon (€ 65/ 75/ 80) afhankelijk van moment van inschrijven

• 30 kilometer (€ 45,- tot € 70) 

 

Dag tot dag Programma Budapest Marathon

 


Dag 1 Vertrek naar Budapest

Na de vlucht van ruim 2 uur kom je aan op de luchthaven van Budapest. Je wordt opgehaald en vervolgens naar het hotel gebracht.

 

Dag 2 Budapest, vrije dag

Buda en PestVandaag heb je alle tijd om Budapest te bekijken. Dankzij de uitstekende ligging van het hotel zijn alle punten in de stad makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Aangezien op zaterdagmiddag en zondag veel winkels dicht zijn is het aan te raden deze ochtend een kijkje te nemen in het centrum van Pest, langs de Donau oever. Er worden vanuit het hotel diverse excursies aangeboden die je op vrijdagmiddag kunt boeken voor de zaterdag en de zondag, vaak zelfs Nederlandstalig begeleid. Erg leuk is om een citytour te maken langs enkele hoogtepunten zoals enkele mooie pleinen, kerken, paleizen en andere gebouwen. Op de zondagmiddag na de marathon, indien je nog voldoende kracht in de benen hebt, zou je dan Boede kunnen bezoeken. Wellicht is het interessant om een kijkje te nemen op de beurs die wordt gehouden door de marathonorganisatie, in het park waar je morgen start en finisht.

 

Dag 3 Marathon

Vandaag is het zover. Na het ontbijt word je door de bus opgehaald en naar de start van de marathon gebracht. Om 10.00 uur wordt het startschot gelost. De marathon van Budapest vertrekt vanaf het Heldenplein (Hosok Ter) en gaat door het centrum naar de Donau. Er wordt vooral gelopen langs de Donau (fris windje) en het Margit eiland dat temidden in de Donau ligt en waar op zaterdagmorgen ook een breakfast run gelopen wordt.

 

Donau BudapestDe ochtendtemperatuur in Budapest ligt normaal rond de 12 graden in deze periode. Wij wensen je alvast heel veel succes! Na deze vermoeiende marathon keer je terug naar het hotel om helemaal bij te komen. 's Avonds kun je heerlijk genieten van een diner in de binnenstad.

 

Dag 4 Vlucht

Na het ontbijt brengt de bus je naar het vliegveld voor je terugvlucht.

 

 

Reissom

euro 245 per persoon, in twee persoonskamer

Inclusief : drie hotelnachten met ontbijt, transfers van luchthaven naar hotel en terug, inschrijving voor de marathon, startbewijs, bezorgservice van startbewijs in hotel, 24hrs backup van onze lokale vertegenwoordiging.   

 

 

Vluchten

De vluchten naar Budapest zijn niet inbegrepen maar verzorgen wij uiteraard graag voor je. Vluchten zijn mogelijk vanaf Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Brussel. Tarieven en schema's verschillen per dag. Mocht je willen dat wij de vluchten regelen, geef het ons door en we verwerken het in het reisvoorstel. 

 

 

Hotel

Het Star Inn hotel (of gelijkwaardig) is een drie ster hotel, ideaal gelegen in het centrum. Veel bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand van het hotel. Start/ finish ligt op ca 1800 meter van het hotel.   

 

 

 

 

Startnummer en tijdregistratie

Indien je je via V-incentive Reizen inschrijft wordt het startbewijs in het hotel klaar gelegd.

 

Maximumtijd

De maximale tijd om de hele marathon te voltooien bedraagt 5,5 uur.

 

Klimaat

In oktober is het in Budapest in de ochtend ongeveer 12 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 20 zijn.

 

Verzorging

Langs de looproute bevinden zich 11 verzorgingsposten, de eerste en laatste post zijn waterposten, de overige 9 posten verzorgen, fruit, glucose, isodrankjes en water. Alle posten zijn ook sponsposten.