Marathon Istanbul

Wij verzorgen deze marathon naar Istanbul voor je op maat. Of je nou met een groep gaat, of met z'n tweeën, neem contact met ons op en wij sturen je met veel plezier een programma voorstel toe.

Je wordt opgehaald van de luchthaven!
Je startbewijs ligt voor je klaar in je hotelkamer! 

 
vrijdag 10 november tot maandag 13 november

 
EURASIA MARATHON ISTANBUL,TURKIJE 12 november 2017
Op de grens van twee werelden

finish Istanbul MarathonVerlang jij het beste van jezelf? Altijd op zoek naar net iets anders? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vertrek met V-incentive Reizen naar het kosmopolitische Istanbul! Daag jezelf uit voor het evenement van wereldformaat. Jij als loper maakt deel uit van een bijzondere race met een symbolische inslag, de verbinding tussen Oost en West. De ene kant is oriëntaals, met de prachtige moskeeën en drukke bazaars. De andere zijde is modern, met computerwinkels en hypermoderne winkelparadijzen. Met her en der het Byzantijnse cultuurgoed verspreid. Het is opwindend, uitdagend en prikkelt je zintuigen. Wacht niet en schrijf je vandaag nog in!!
 
Istanbul, culturele bakermat van Oost en West en mix van oud en modern, huisvest één van de meest spectaculaire marathons van het land. Hiermee vang je twee vliegen in één klap: een bezoek aan één van de mooiste steden in Europa én een unieke gelegenheid om je sportieve prestaties te testen. De marathon start in het Oosterse gedeelte van de stad en eindigt aan de Europese zijde. Je passeert een aantal belangrijke bruggen waar je een adembenemend uitzicht hebt over vele bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee. De straten ademen de sfeer van historie en zijn gevuld met de geuren van exotische specerijen. De Bosporus is één van de mooiste plekken van de wereld, wanneer u hier overheen rent proeft u de historie van deze prachtige plek. Istanbul is een mozaïek van verschillende religies, culturen, stijlen en manieren. Je kunt tijdens dit grootse loopevenement kiezen uit de 15 of 42 kilometer, of zels een funrun. Het enige parkoers ter wereld dat twee continenten met elkaar verbindt. De weg is van asfalt en heeft weinig hoogteverschillen, met uitzondering van het eerste gedeelte dat een aantal stijgende en dalende stukken heeft, en de laatste kilometer. De Eurasia Marathon start aan de Aziatische kant van de stad, gaat vervolgens dwars over de Golden Horn en Bosphorus bruggen en eindigt aan Europese zijde.
 
Hotels
Voor de Istanbul marathon werken wij met meerdere hotels.
Hotel Olimpiyat***
Dit hotel ligt in het oude stadshart van Istanbul, in de gezellige historische wijk en zeer gunstig gelegen ten opzichte van de finish en de vertreklokatie van de bussen die de renners naar de start brengen. Lopen van de finish naar het hotel duurt circa 10 minuten. Ook liggen de belangrijke bezienswaardigheden van de stad allemaal om de hoek, of op loopafstand, zoals de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar.
Hotel Skalion****
Een comfortabel viersterren hotel op ongeveer 800 meter van de finish. Op 250 meter van het hotel ligt een tramhalte en binnen twee stops staat u voor de grote moskee.  
Olimpiyat ligt midden tussen de gezelligheid, eettentjes en de winkeltjes. Skalion hotel ligt in een wat rustigere straat. Er zit verschil in kwaliteit in de hotels. De kamers in Olimpiyat zijn behoorlijk klein, met name de éénpersoonskamers. De kamers in Skalion zijn groter. Een ander verschil is het ontbijt. In Olimpiyat is het ontbijt vrij eenvoudig, in Skalion is het ontbijt uitgebreider.
 

Startbewijs:
marathon IstanbulHet startbewijs voor de marathon of de 15 kilometer is bij de reissom inbegrepen maar de kosten zijn hoger wanneer je je na 30 juli inschrijft (+20 euro) of pas na 30 augustus (+35 euro). Wij verzorgen jeinschrijving en zorgen er voor dat uw startbewijs op uw kamer in het hotel klaar ligt als u aankomt. Om je inschrijving te verzorgen hebben wij de volgende persoonlijke gegevens nodig: Gewenste afstand (42 km of 15 km), paspoortnummer, voor en achternaam, geboortejaar, nationaliteit, beroep, T shirt maat, tijd laatst gelopen marathon.
 

Reissom
marathon IstanbulHotel Skalion, 225 euro per persoon (korting voor niet-lopers 27 euro)
Hotel Olimpiyat, 285 euro per persoon (korting voor niet-lopers 27 euro)
Inbegrepen :  drie overnachtingen in hotel op basis van twee personen op kamer, ontbijtbuffet, lokale taxen, prive transfers tussen vliegveld en hotel, je wordt op de luchthaven opgewacht met een bordje met je naam, startbewijs, georganiseerde transfer naar de start, je startbewijs wordt voor je klaar gelegd in het hotel, 24hrs backup van onze lokale vertegenwoordiging.
Eenpersoons en driepersoonskamers zijn op aanvraag.
  
Vluchten 
finish Istanbul marathonDe vluchten naar Istanbul zijn niet inbegepen maar verzorgen wij uiteraard graag voor je. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel. Schema's en tarieven verschillen per dag. Mocht je willen dat wij je vluchten regelen, geef het ons door een we verwerken het in een voorstel. Het is mogelijk om enkele dagen langer of korter te blijven.
 

Dag tot dag Programma
 
Dag 1 Vlucht naar Istanbul

marathon IstanbulIstanbul is de culturele bakermat van Oost en West. Dat proef je, dat hoor je en dat ruik je op elke hoek van de straat! Op de grens van Azië en Europa is een smeltkroes ontstaan van culturen, religies en sferen. Hier vloeien Oosterse en Westerse elementen geruisloos samen. Op de eeuwenoude bazaars vermengt de geur van exotische kruiden en rozenwater zich met die van Chanel. Een kleurrijk gezelschap van mensen uit alle windstreken vult de straten, promenades en steegjes buiten de overdekte bazaars. Winkels met handgeslagen koperwerk en mobiele telefoons staan zij aan zij en de roep van de moskeeën overstemt de hoorns van de veerboten die de Bosporus doorkruisen.
start marathon IstanbulNiet alleen oost en west, maar ook oud en nieuw komen hier samen. In Constantinopel werd de Aya Sophia in maar vijf jaar tijd gebouwd, maar het kostte de westerse wereld bijna tien eeuwen om een grotere kerk te bouwen. In een later stadium werd Istanbul verrijkt met enkele van de mooiste islamitische gebouwen ter wereld, zoals de Blauwe Moskee, die zijn naam dankt aan de 20.000 blauwe tegels waarmee het interieur is bedekt. Een bezoek aan de prachtig gerestaureerde Harem in het Topkapi paleis geeft een fascinerend inzicht in het leven van de honderden vrouwen van de sultan. In dit gebouw alleen al kun je een volle dag doorbrengen! Maar Istanbul heeft nog zoveel meer: nauwelijks door toeristen betreden christelijke wijken en islamitische pelgrimsoorden, dure nachtclubs en sloppenwijken. Een boottochtje over de Bosporus of de Gouden Hoorn geeft weer een heel andere kijk op deze wereldstad. Deze dagen in Istanbul kun je geheel naar eigen wens invullen.
 
marathon van IstanbulDag 2 Istanbul, vrije dag
Je hebt alle tijd om vandaag op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Morgen is de marathon dus wellicht is het verstandig vandaag rustig aan te doen. Op de Grand Bazaar loop je heel wat af dus die kun je beter maandag bezoeken, deze is zondag gesloten. Vanuit het hotel kun je excursies maken per bus door de stad. Ook een boottocht over de Bosporus is een erg relaxte manier om de stad te bekijken.
 
Dag 3 Marathon!
De grote dag is aangebroken. We staan vroeg op voor het ontbijt en vertrekken daarna naar de start. Om 09.00 uur zal het startschot gelost worden van de hele marathon en de race over 15 km. Op dit tijdstip is de temperatuur nog wat fris, dus neem voor de zekerheid wat warme kleren mee. Deze extra kleding kun je bij de start achterlaten en krijg je bij de finish weer terug. Gedurende de race stijgt het kwik.
 
Dag 4  Vlucht naar Amsterdam
De ochtend kun je gebruiken voor de laatste inkopen. In de middag is de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.
 

Excursies
de marathon van IstanbulVanuit het hotel zijn diverse excursies te boeken. Dit zijn Engelstalige excursies. Zo kun je bijvoorbeeld onder begeleiding de Aya Sofia moskee bezoeken, een boottocht maken over de Bosporus en een stadsrondrit maken langs alle hoogtepunten. Voor deze excursies geldt geen minimum deelname en ze dienen bij de receptie een dag van te voren worden geboekt. Voor groepen kunnen we ook vooraf excursies organiseren, begeleid door uitstekende Nederlandssprekende gidsen.

Visum
Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of identiteitskaart dat na terugkomst in Nederland nog 3 maanden geldig is. Bovendien heeft u een visum nodig. U kunt rechtstreeks op de Engelstalige site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een credit card kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen $ 20,- en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr/en/.
Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk. Ook kunt u een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. Deze kosten bedragen € 25,- per visum. Houdt u rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.