MALTA

 

Wij verzorgen deze marathon naar Malta voor u op maat. Of u nou met een groep gaat, of met z'n tweeën, neem contact met ons op en wij sturen u met veel plezier een programma voorstel toe. Hieronder ziet u een voorbeeldprogramma van vier dagen

 

Malta marathon  5 maart 2017  / ook halve marathon


De Maltese Eilanden roepen een gevoel op van even helemaal weg, maar zijn dichterbij dan je denkt! De Maltese Archipel ligt praktisch middenin de Middellandse Zee, ongeveer 93 km ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. De archipel bestaat uit Malta en ten noorden de twee zustereilandjes Gozo en Comino.

 

Als je denkt aan de Maltese eilanden, dan denk je aan vrolijke kleurencontrasten: het azuurblauw van de Middellandse Zee, de warme honingkleur van het kalksteen dat zo typerend is voor de architectuur, en het heldere blauw van de hemel. De eilanden zijn een waar feest voor de zintuigen.

 

Overal waar je komt wachten je unieke historische bezienswaardigheden. Tempels, paleizen, kathedralen en forten belichamen een levendige geschiedenis. Geluid speelt een belangrijke rol in het leven van de eilanden: de mix van vuurwerk en marsmuziek van de dorpsbands maakt van een zomeravond een speciale herinnering.

De Maltese keuken laat je proeven van het multiculturele erfgoed. Lokale restaurants bieden een creatieve selectie van verleidelijke gerechten. Na het diner lokken de nachtclubs, wijnbars en casino’s, elk met een geheel eigen soort spanning en vermaak.

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden:


• Hele marathon (42,2 km)
• Halve marathon (21,1 km)

 

Programma 5 dagen: Malta Marathon

Dag 1, Amsterdam – Malta, vlucht en hoteltransfer
Dag 2, Sliema, vrije dag
Dag 3, Marathon
Dag 4, Sliema, vrije dag
Dag 5, Malta – Amsterdam vlucht en aankomst

 

Dag tot dag Programma Malta Marathon

Dag 1 Vertrek van Amsterdam naar Malta Airport
In de avond vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Malta. Bij aankomst op de luchthaven van Malta wordt je opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel brengt.

 

Dag 2 Sliema, vrije dag
Vandaag heb je alle tijd om Malta te verkennen. Hieronder volgen een aantal suggesties wat je eventueel zou kunnen gaan doen.

 

Valleta & The Malta Experience
De huidige hoofdstad van Malta, Valletta, is zeker de moeite waard om onder begeleiding te bezichtigen. Valletta is één van de beroemdste handelssteden ter wereld en Grand Harbour is een welbekende plek voor import en export. Deze stad kan je het beste lopend doorkruisen om een zo goed en compleet mogelijk beeld te krijgen. Zo beland je ook in de kleine nauwe straatjes waar de auto’s elkaar amper kunnen passeren en waar de beroemde romantische erkers centraal staan. Je kan een bezoek brengen aan de Tuinen van Barracca waar je een adembenemend uitzicht heeft over de Grand Harbour. Wandelend door de kleine straatjes kom je hierna bij het Grootmeesterpaleis waar de huidige president regelmatig zitting heeft. Eén van de mooiste en imposantste kerken van Malta, de Co-Kathedraal van St. John, mag niet ontbreken op het programma. Deze schitterende kathedraal is bewerkt met rijkdommen die dateren uit de tijd van de ridders van de Johannieter Orde en hier is o.a. ook het wereldberoemde schilderij “Caravaggio” te zien.


Mdina & Rabat
Een vakantie op Malta is niet compleet zonder een bezoek aan Mdina, “de stille stad”. Deze stad wordt zo genoemd omdat de kleine straatjes die dit stadje rijk is, ontoegankelijk zijn voor openbaar vervoer en andere motorvoertuigen (inwoners van Mdina en enkele taxichauffeurs daargelaten). Al wandelend krijg je dan ook de beste indruk krijgen van deze oude hoofdstad van Malta. Mdina ademt een romantische sfeer uit en heeft heel veel historie te bieden.Een stadswandeling door Mdina, een bezoek aan de St. Paul’s Kathedraal en bij de imposante vestingmuren heb je een prachtig panoramazicht over vrijwel het gehele eiland. Hierna verlaat je de stad door de “Griekse Poort”.

 

Blauwe grot
Ontdek het zuidelijke deel van Malta! De Blauwe Grot staat centraal vandaag. Er zijn een aantal mogelijkheden om deze te bezoeken. Allereerst wordt Marsaxlokk bezocht, het bekende vissersdorpje waar je kunt rondwandelen en je ogen zult uitkijken op de beroemde dagmarkt. Verder op de route ligt het plaatsje Birzebbugia dat in de zomer traditioneel druk bezocht wordt door Maltese families. Een bezoek aan de Blauwe Grot is een aanrader, hier krijg je de mogelijkheid om deze van dichtbij te bekijken.

 

Dag 3 De marathon
Vandaag is het zover. Vanaf 08.00 uur wordt het startschot gelost voor de volgende afstanden:
• 08.00 uur marathon 42 km
• 10.00 uur voor de halve marathon 21 km
De ochtendtemperatuur op Malta ligt rond de 10 graden in deze periode. In de middag zal de temperatuur oplopen tot 15 graden. Wij wensen je alvast heel veel succes!
Na deze vermoeiende marathon keer je terug naar het hotel om helemaal bij te komen.

 

Dag 4 Sliema, vrije dag
Vandaag heb je alle tijd om Malta, Gozo of Comino te verkennen.

Gozo is een klein eiland van slechts 67 km2 en ligt ten noordwesten van het eiland Malta. Het wordt ook wel de korenschuur van de Maltezer archipel genoemd. Het is een kalm en rustig eiland met een heuvelachtig, groen landschap en ruige kliffen. De hoofdstad van dit eiland is Victoria (ook wel bekend als Rabat).

Op Gozo heerst grote rust. Zelfs de Maltezers ontvluchten de drukte van Malta en komen in hun vrije tijd naar Gozo. Het lijkt wel of de tijd op Gozo stil heeft gestaan en staat dan ook bekend om zijn natuur en cultuur. Je vindt hier nog prehistorische ruïnes, tal van kerken en oude vissersdorpjes. De kust is rotsachtig en in de grotten en kloven leven veel mooie vissen en zeedieren.

 

Azure Window
Het ziet eruit alsof de ‘Gozotens’ in een creatieve bui met hijskraan een beetje zijn doorgeslagen, maar het is echt moeder natuur die dit op haar geweten heeft. Doordat de zee jarenlang haar slag heeft geslagen tegen en door deze rotsen is er als het ware een groot raam ontstaan.

 

Dag 5 Ochtend vrij- in de middag vlucht naar Malta
In de ochtend ben je nog vrij om de laatste inkopen te doen, de laatste bezienswaardigheden te bekijken of lekker te relaxen. In de vroege middag zal de bus je weer naar de luchthaven brengen voor je terugvlucht naar Amsterdam.

 

 

Afstanden: 42 kilometer, 21 kilometer

Starttijd voor beide afstanden:
Marathon om 08.00 uur
Halve Marathon om 10.00 uur

Voorinschrijving via internetsite:
www.maltamarathon.com

De kosten zijn voor alle twee de afstanden gelijk en bedraagt € 35,- per persoon.

Maximumtijd: De maximale tijd om de hele marathon te voltooien bedraagt 5 uur.

Klimaat: Eind februari en begin maart is het in Malta in de ochtend ongeveer 10 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 15 zijn.

Verzorging: Langs de looproute bevinden zich verzorgingsposten, 8 waterposten, 2 energy posten, 1 fruitpost en 4 sponsposten. Water, energy drankjes en fruit zijn ook aanwezig bij de finish.