Uw eigen marathonreis

Naar vele marathons over de gehele wereld hebben wij al reizen georganiseerd, zowel voor groepen als voor individuele hardlopers. Wilt u mee doen aan een marathon ? Neem contact met ons op en wij sturen u met alle plezier een voorstel.

 

Europa

Binnen Europa hebben wij al reizen georganiseerd naar vrijwel alle marathons in de bekende steden. Denk bijvoorbeeld eens aan de marathon van Ljubljana in Slovenië, een prachtige stad op nog geen twee uurtjes vliegen. Of de marathon van Edingburgh, de marathon van Lissabon, Rome, Sicilië, Praag of Limassol op Cyprus. De marathon van Istanbul begint in Azië en eindigt in Europa.

 

Een zeer avontuurlijke marathon is de marathon in Groenland, the Polar Circle marathon. Deze marathon is voor de avontuurlijke en getrainde hardloper, die om kan gaan met kou, sneeuw en ijs gedurende de tocht van 42 of 21 kilometer. Je klimt en daalt voortdurend, rent over sneeuw, ijs en dan weer een asfaltweg. Overal om je heen zie je een schitterend en adembenemend landschap. Op dit tijdstip van het jaar begint de winter in Groenland, dat gelukkig niet alleen gepaard gaat met kou en ijs, maar ook met een strakblauwe lucht en zonneschijn.

 

Ook Ierland heeft enkele prachtige marathons zoals de marathon van Cork, de marathon van Dublin en de Connemarathon, door de landschappelijk schitterende Connemara in het westen van Ierland. Al deze marathons zijn goed te combineren met mooie excursies en zijn dus ook geschikt voor supporters.

 

Afrika

Een beroemd evenement in Zuid Afrika is the Comrades marathon. deze uitdaging van 89 kilometer begint in Durban en eindigt in Pietermaritzburg. In het Kruger Park wordt jaarlijks de Big Five marathon georganiseerd. Je loopt tussen de wilde beesten, op een bewaakt parcours, de tien kilometer, halve of hele marathon. In Kenia kun je ook in een wildpark hardlopen. In Lewa Downs is er elk jaar een halve marathon.

 

In Iten kun je op hoogtestage, in het trainingskamp van Lornah Kiplagat. Wij verzorgen je reis en er is ter plaatse profesionele begeleiding. Je leeft en traint tussen wereldtoppers! Daarna zou je mee kunnen doen aan de Kilimanjaro marathon in Tanzania. Ondanks wat de naam doet vermoeden, zit er weinig hoogteverschil in dit parcours.

 

Azië en Midden Oosten

Naast de Dead Sea marathon, biedt Jordanië de marathon van Aqaba en een bijzondere marathon door Petra. De ondergrond en de hoogteverschillen in het parcours maken deze tocht zwaar. De omgeving waar je doorheen loopt maakt echter alles goed. Je start voor the Treasury, aan het eind van de kloof. Er wordt vroeg in de ochtend gestart dus met de hitte valt het mee. In Marokko is de marathon van Marrakech bijzonder om mee te maken.

 

Noord en Zuid Amerika

Vrijwel alle Amerikaanse steden organiseren jaarlijks een marathon. Uiteraard is de marathon van New York het bekendst. Een bijzonder avontuur is de marathon van Paramaribo. Je kunt excursies maken naar het binnenland, en naar de schildpadden bij Galibi. Elk jaar in mei is de marathon van Vancouver. Het is een prachtige tijd om Zuid West canada of Vancouver Island te ontdekken. Er zijn meerdere afstanden mogelijk maar de halve marathon laat je vrijwel het gehele Stanley Park zien.