OLD MUTUAL TWO OCEANS MARATHON
  
Wij verzorgen deze marathon naar Kaapstad voor u op maat. Of u nou met een groep gaat, of met z'n tweeën, neem contact met ons op en wij sturen u met veel plezier een programma voorstel toe. Hieronder ziet u een voorbeeldprogramma van negen dagen

 

Kaapstad, two oceans marathon 15 april 2017 

 

Een uniek spektakel met Pasen. Je bezoekt het mooiste stuk van het mooiste land ter wereld. Aan de voet van de platte Tafelberg, ingeklemd tussen twee oceanen. Met de Two Oceans marathon van Kaapstad heb je de bijzondere gelegenheid je sport te combineren met een bijzondere vakantie. Je kunt deelnemen aan één van de mooiste marathons ter wereld en genieten van de prachtige omgeving van Kaapstad. De Two Oceans Marathon is een wedstrijd over 56 of 21.1 kilometer over een heuvelachtig parkoers waarbij degenen die de langste afstand lopen zowel de Atlantische als de Indische Oceaan zien.

 

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden:
ultra marathon, 56 km
halve marathon, 21,1 km
Funruns, 56 m, 2,5 km, 5 en 8 km.

 

Voorbeeld Programma
Dag 1,

Amsterdam – Kaapstad
Dag 2,

Aankomst Kaapstad, vrije dag, excursies mogelijk
Dag 3,

Vrije dag, excursies mogelijk
Dag 4,

Two Oceans marathon
Dag 5, 6 en 7

Vrije dag, excursies mogelijk
Dag 8,
Vlucht Kaapstad - Amsterdam
Dag 9, 
Aankomst Amsterdam

 

Dag 1
Vertrek uit Nederland

 

Dag 2
Vandaag kun je al je startbewijs ophalen. De locatie waar de startbewijzen moeten worden opgehaald is vlakbij ons hotel. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen maar als je assistentie wilt, dan is deze beschikbaar. De rest van de dag kun je vrij besteden in Kaapstad om alvast de eerste indrukken op te doen. De rijke historie van de stad, gesticht door V.O.C.-schipper Jan van Riebeeck in 1660, en de prachtige omgeving bij de Tafelberg en de oceaan zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen. Je kunt een bezoek brengen aan het oude fort, de residentie van de gouverneurs die na Van Riebeek het Hollandse gezag vertegenwoordigden. In de stad zijn nog veel oude gebouwen te zien, vaak in Victoriaanse stijl, in de schaduw van moderne flats. Prachtig is ook het in Jugendstil gebouwde hoofdkantoor van Bols. Verder zijn er veel mooie musea, waaronder het Suid Afrika-museum. Kaapstad is een levendige en liberale stad, waar op veel punten blank en zwart zich mengen – ook nu nog steeds een uitzondering. Een aardig voorbeeld hiervan zie je op Greenmarket Square. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en kroegen. Vanuit het hotel zijn allerlei excursies te boeken.
 
Dag 3
Kaapstad, vrije dag
Er zijn vele excursies mogelijk. Verken het befaamde Kaapse Schiereiland! Vanaf Kaapstad rij je eerst naar Hout Bay. Deze levendige en idyllische vissersplaats contrasteert met het drukke stadsleven van Kaapstad. Sportieve stadsbewoners gebruiken de wegen bij het stadje om te fietsen of te rennen. De weg die je neemt, is een van ‘s werelds spectaculairste kustroutes. Hij slingert over de contouren van de bergen op het schiereiland. Soms bevind je je op wel 150 meter hoogte en zie je onder je het wild opspattende zeewater.
Bij Boulders Beach lopen de pinguïns voor je voeten. De geur van de beestjes zal je misschien niet aangenaam vinden maar je kan uren kijken naar de manier waarop ze zich voortbewegen op het strand en in het water. Je gaat op de foto met het beroemde bord bij Kaap de Goede Hoop, het meest Zuidwestelijke punt van Afrika. Je staat hoog op de rotsen van Cape Point en je beseft dat er tussen jou en de Zuidpool alleen nog maar water ligt. Voordat je terugkeert naar het hotel ga je nog naar de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch, met 4000 verschillende inheemse plantensoorten.

Je hebt de mogelijkheid een zwarte township te bezoeken. In Khayelitsha wonen naar schatting anderhalf miljoen mensen. Je word rondgeleid, je ervaart hoe het is om in een township te leven en je krijgt een goed beeld van het leven van de zwarte bevolking. Je zal nog lang onder de indruk zijn van de tegenstellingen tussen arm en rijk.
Vanuit de haven kun je per boot naar het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Langs de kust heb je grote kans de zeehonden te zien waaraan het eiland zijn naam ontleent. Laat je fotograferen bij de cel van Mandela, of op de binnenplaats waar hij meer dan twintig jaar op uit keek.

Je zou ook mee kunnen gaan met een excursie naar de Tafelberg. Deze platte berg steekt 1000 meter boven de stad uit en bij goed weer is hij van 200 kilometer afstand zichtbaar. In dit wilde gebied vlakbij de stad groeien meer dan 1400 soorten planten. Vanaf de berg zijn de vergezichten schitterend. Bij helder weer kun je in de Atlantische Oceaan Robbeneiland zien liggen, daar ga je deze week ook nog naar toe. De andere kant kijkt uit over het gebergte van het Kaapse Schiereiland en over het parkoers van de marathon. Vanaf deze hoogte lijken het kleine heuvels. Denk daar maar als je morgen een moeilijk moment hebt….
In de middag kan je gaan kijken bij de verschillende funruns. Misschien wil je zelfs wel mee lopen om de benen vast los te lopen? Uiteraard kan je ook gaan shoppen. Zuid Afrika is geen duur land en er is een grote verscheidenheid aan winkels.

 

Dag 4
Kaapstad, marathon
Vandaag is de grote dag. Hiervoor ben je gekomen. De prachtige en zware Two Oceans marathon en de halve marathon. Deze dag zal je nooit vergeten. Geniet ervan ! De transfer van het hotel naar de start en van de finish naar het hotel zijn door ons verzorgd.


Dag 5, 6 en 7
Kaapstad, vrije dagen
Het is ‘the day after’. Een ideale dag om rustig de omgeving te bekijken en wellicht te gaan wijnproeven in mooie landhuizen. Ga mee naar Stellenbosch en het omringende wijngebied, gelegen langs de beroemde Wijnroute. Wijngaarden liggen hier tegen de hellingen van grijze, hoge en kale bergen, waardoor een prachtig contrast in kleur ontstaat. Tijdens een bezoek aan twee mooie wijnboerderijen is er de gelegenheid om verschillende Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven en een wijnkelder te bezoeken. Onderweg stop je in Franschhoek waar je kunt lunchen. In Stellenbosch doe je een korte rondrit in dit centrum van de druiventeelt. De stad telt nog veel mooie oude gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl, waaronder een oud kruithuis van de V.O.C. Terug in Kaapstad heb je een gelukkig gevoel, gisteren de marathon van Kaapstad gelopen en vandaag op een relaxte manier genoten van de Kaapse winelands.

 

Dag 8
In de avond word je naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam

 

 

marathoninschrijving

Halve marathon : 500 rand
Ultra marathon : 900 rand
(huurchip 30 rand)

De transfer van het hotel naar de start en van de finish naar het hotel zijn door ons verzorgd.

 

 

Afstanden:
ultra marathon, 56 km.
halve marathon, 21,1 km.
Funruns, 2,5 km, 5 en 8 km.

 

Klimaat
Gemiddelde temperatuur overdag zo’n 20 - 22 graden; kleine kans op neerslag.

 

Starttijden:
ultra marathon, 06.00 uur.
halve marathon, 06.25 uur.

 

Voorwaarden
Voor de ultra marathon moet je tenminste 20 jaar oud zijn. Voor de halve marathon is de minimumleeftijd 16 jaar. Secondanten niet toegestaan. Er kunnen 10.000 personen deelnemen per race.

 

Maximumtijd
De maximale tijd om de ultra marathon te voltooien bedraagt 7 uur. Voor de halve marathon is dat 2.35 uur.

 

Inschrijving
De deelnemers ontvangen van V-incentive Reizen informatie over de inschrijving. De betaling gaat via credit card. In Kaapstad worden de startbewijzen gezamenlijk opgehaald.

 

Parkoers
Ultra marathon: start, Main Roads in Newlands; finish, sportvelden van de UCT universiteitscampus. Delen van het parkoers zijn blootgesteld aan zeewind. Vooral de tweede helft van de route is heuvelachtig. De twee belangrijkste heuvels zijn Chapman’s Peak (180 m stijging over 5 km, vanaf km 26 in de race) en Constantia Nek (215 m stijging over 4 km, vanaf km 40 in de race).

 

halve marathon: start, Main Roads in Newlands; finish, sportvelden van de UCT universiteitscampus. Het parkoers is minder winderig en heuvelachtig dan dat van de ultra marathon. Er zijn twee heuveltjes (160m stijging over 3-5km, vanaf km 10 in de race).

 


Tijdsregistratie: m.b.v. ChampionChip (verplicht). Indien je er zelf een mee neemt vanuit Nederland, dan moet dit een (gele) internationale Champion Chip zijn.
Er is voor internationale deelnemers de mogelijkheid een ChampionChip te huren die je na afloop inlevert bij de Enquiries desk.

 

Prijzen
Geldprijzen voor de snelsten, medailles en t-shirts (maat opgeven!) voor de anderen.

 

FAQ
1 Moet ik malaria tabletten slikken?
Nee, het is een geheel malaria-vrij gebied.

2 Welke valuta moet ik mee nemen?
In Kaapstad zijn voldoende pinmogelijkheden. Creditcards zijn geaccepteerd als betaalmiddel in restaurants en winkels.

3 Kan ik ter plaatse de afstand waar ik me voor heb opgegeven veranderen ?
Het is bij de Two Oceans marathon alleen mogelijk om nog te wisselen van ultra naar half tegen een vergoeding van 40 Rand.

4 Geldt er een minimum leeftijd ?
Ja, voor de halve marathon moet men minstens 16 jaar zijn en voor de ultra marathon 20 jaar.

5 Geldt er een tijdslimiet ?
Ja. De maximumtijd om de ultra marathon te voltooien bedraagt 7 uur. Voor de halve marathon is dat 2,5 uur.

6 Krijg ik een aandenken ?
Een medaille voor iedereen die de race binnen de tijdslimiet uitloopt.

7 Kan ik excursies maken ?
Bij de receptie in het hotel zijn allerlei excursies te boeken zoals een wijntoer, een rondrit langs Kaap de Goede Hoop, een bezoek aan Robben eiland en de Tafelberg.

naar het begin van de pagina